Bunzlau castle servies

Het Bunzlau servies is altijd van de hoogste kwaliteit en op de onderzijde voorzien van de originele stempels van de producenten.  

Wij leveren uitsluitend 1ste kwaliteit servies (dus geen B-keuze) tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Al onze artikelen zijn Magnetron, Oven, Vriezer en Vaatwasser bestendig.

 

Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden afgebeeld van de echtheidsstempels die de verschillende fabrieken uit het plaatsje Boleslawiec in Polen ( voorheen Bunzlau) gebruiken.

bunzlaustempelart.jpglogobolesl.jpgbunzlaulogo3.jpg
logomanucast.jpglogomanufactura.jpg

De grootste fabriek is in handen van de Poolse staat en was tevens de eerste die het Bunzlau servies is gaan maken. Aangezien dit een staatsfabriek is mag deze fabriek zich noemen naar de naam van de stad 'Boleslawiec' voor ons beter bekend als Bunzlau.

De tweede grootste fabriek heet 'Artystyczna Ceramika' en staat ook in het hart van de stad Boleslawiec. 

In Nederland wordt dit servies verhandeld onder de naam 'Bunzlau Castle'. Het servies heeft zo'n 25 jaar geleden deze naam gekregen omdat het logo van de stad Boleslawiec een kasteel is. (het logo met het zwarte kannetje).

Deze twee fabrieken houden zich volledig aan de standaard waar het Bunzlau servies aan moet voldoen. Alle producten zijn dan ook oven, magnetron, vaatwasser en vriezer bestendig.

Dagelijks zijn in beide fabrieken ruim 600 mensen het porselein aan het vervaardigen. De helft zorgt voor de handschilderingen en de andere helft voor het vormen, bakken en afwerken.

Er zijn nog een 40-tal overige fabrikanten in en om de stad Boleslawiec waarvan wij de serviezen niet importeren vanwege de vormen, kleurstellingen, afwerking en dergelijke. 

Wij adviseren u om goed op bovenstaande stempels te letten! Er zijn veel online shops die artikelen verkopen welke afkomstig zijn van andere fabrieken. Niet alleen de kwaliteit maar zeker ook de vormen en formaten verschillen van het Bunzlau Castle servies!

Artikelen die in de zogenaamde outlet winkels van de fabriek in Polen verkocht worden zijn ook nooit van de hoogste kwaliteit maar worden wel veelvuldig in Nederlandse webshops als 1ste kwaliteit verkocht.

Als u uw servies wilt aanvullen en/of uitbreiden kan het dus goed zijn dat u artikelen besteld welke niet (geheel) passen bij uw bestaande servies. Het is daarom van groot belang dat u er goed op let dat de webwinkel waarbij u koopt de naam Bunzlau Castle voert.

Voert een webshop deze naam niet dan is de kans groot dat u bedrogen uitkomt. Een gewaarschuwd mens...........!

© 2012 - 2020 De Snuffelhoek.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel